2 Ocak 2017 Pazartesi

Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı

Canım Evin’den öğrendiğim bu yemeği sizlerle paylaşmak isterim. Çok pratik ve leziz J. Üstelik göze de hitap ediyor.

Malzemeler:
Yarım kilo kıyma (küçük yuvarlak borcam için)
3-4 adet orta boy patlıcan
1 domates
2 sivri biber
Tereyağ
Tuz, karabiber


Yapılışı:
Önce patlıcanları üç parmak kalınlığında halkalar olarak kesiyoruz. Üstüne asla zebra gibi alaca kesik atmıyoruz. Kıymaya tuz ve karabiber koyup patlıcanların beyaz kısımlarını kapatacak köfteler yapıyoruz. Sonra borcama bir patlıcan bir köfte şeklinde diziyoruz ve borcamı bu şekilde dolduruyoruz. Üzerine domates ve biber doğruyoruz ve bir kaç parça tereyağ koyuyoruz. 200 dececede pişiriyoruz. Süre veremiyorum. Gözlemleyerek karar veriyoruz. Bu leziz yemeği yapın derim ben. Afiyet olsun.
Sevgiler,

Haticesenstyle

Dilerseniz Paylaşabilirsiniz