30 Mayıs 2016 Pazartesi

Beşamal Soslu Karnabahar


Mevsimi geçti ama paylaşılacaklar arasında kalmış kendisi. Ben de paylaşayım o zaman dedim :).




Malzemeler:

Karnabahar
1kase rendelenmiş kaşar
1- 2 çorba kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Karnabaharı haşlıyoruz, bir fırın kabına alıyoruz. Diğer tarafta önce tereyağı ve unu kavurup sonra süt ile açıyoruz. Pistikten sonra yani krema kıvamını alınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz ve karnabaharın üzerine döküyoruz. Fırında 180 derecede pisiriyoruz. 15 dakika sonra kaşar peyniri koyup kızarıncaya kadar pisiriyoruz. İsteyen maydonoz ilave edebilir ya da fesleğen çok yakışıyor. Ben evde olmadığı için koymadım.
Afiyet olsun...



Sevgiler,
Hatice
Yağız Mirza'nın Annesi



Dilerseniz Paylaşabilirsiniz