1 Kasım 2015 Pazar

Kemik İliği ve Kemik Suyu Hakkında

Kemik iliğinin ve suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Öncelikle nasıl elde ediyoruz bu şifalı suyu ondan bahsedelim.

Dana bacak kısmından kaval kemiğini güzelce yıkıyoruz. Ardından tencereye koyup hafif kaynatıyoruz ve bu suyu döküp düdüklü tencerede bu defa iyice kaynatıyoruz. Biraz soğuğunda kemiğin iç kısmında yumuşamış olan kısmı çıkarıyoruz. Bunu küçük çatal yardımıyla çıkarabilirsiniz. Plastik bardaklara doldurup dondurucuya bırakıp minnoş kuzuların yemeklerine katabilirsiniz. Ben de pet bardak kalmadığından dolayı küçük boy buzdolabı poşetlerine koyup dondurdum :).


Poşetlenen et suları:)



Faydalarına gelince;
Bağışıklık sistemini güçlendirir, özellikle grip ve soğuk algınlığı tedavisinde birebir :),
Bağırsak florasina yararlı ve sindirimi oldukça kolay,
Protein bakımından oldukça zengin,
Kalsiyum, magnezyum ve fosfor da bol miktarda bulunuyor,
Karaciğer fonksiyonları için gereklidir,
Kemik erimesine iyi gelir, bu sebeple menapoz döneminde kemik erimesine karşı yararlıdır,
Eklem ağrılarında faydalıdır,
Kırığı olan hastalarda iyileşmeyi hızlandırır
..........

Ben bizim için ayrı Yağız Mirza için ayrı çorba yapıyorum.
Bebişler için;

Malzemeler:
1 su bardağı kemik suyu,
1 çorba kaşığı kadar et, liflerine ayrılacak,
Yarım diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı un.

Yapılışına gelince:
Unu tereyağ ile kavurup diğer malzemeleri ekliyoruz. Pişiriyoruz.
Afiyet olsun kuzulara...


Yağız Mirza'nın çorbası :)


Sevgiler,
Hatice










Dilerseniz Paylaşabilirsiniz