27 Ağustos 2015 Perşembe

Miniklere Sağlıklı Ekmek

Artık altıncı ayı da doldurduğumuza göre yavaş yavaş taneli de yiyebiliriz :))). Ben irmik ve ince bulgurla başlamıştım ama onlar zaten fark edilmeyecek kadar minikler :). Tabi sadece taneli olsun diye değil aynı zamanda da daha doyurucu olsun istiyoruz. Ne yapıyoruz o zaman? Hemen minnoşlara ekmek yapıyoruz. Sonra da onu çorbalarına, yoğurtlarına katıp afiyetle yediriyoruz :).

Malzemeler:

2 su bardağı ılık su
1 küçük paket kuru maya (vanilya paketi gibi olanlardan)

Biraz şeker ve tuz
Aldığı kadar tam buğday unu ve normal buğday unu

Not: Yağız Mirza'ya biraz ağır geldiği için normal buğday unu ile karıştırdım. 1 yaşından sonra sadece tam buğdayla yapabilirsiniz


Ben Kalecik kullandim gayet güzel de oldu :)


Yapılışı:
Su, maya, şeker ve tuzu homojen bir karışım haline gelinceye kadar karıştırıyoruz. Sonra unu ekleyip şekillendiriyoruz. Ben küçük ekmekcikler gibi yaptım. 14-15 tane çıkıyor.
180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.


Işte Yağız Mirza'nın nefis ekmekleri :)).
Ben de iki tane aşırıp babasıyla kendime mini sandviç yaptım :))).




Sevgiler,
Hatice




Dilerseniz Paylaşabilirsiniz