6 Ağustos 2015 Perşembe

Ek Gıdaya Geçiş

Selamlar,

Bugün anneler ve anne adayları için önemli olduğunu düşündüğüm  ek gıdaya geçiş süreciyle ilgili deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Biz 5. ay içinde yoğurtla başladık bu sürece doktorumuz da uygun olduğunu söyledi. Bebek yoğurt alıyorsa, sevdiyse devam edebilirsiniz dedi. Böylece yoğurt menümüze eklenmiş oldu. Bununla beraber biz de hazır olduğunu anlamıştık Yağız Mirza'nın. Yaklaşık bir hafta sonra nektarin denedik. Onda da fena değildik. Biraz ekşi bulmuştu sanki. Bu yüzden bir kaşık pekmezle tatlandırdık. O da böyle daha bi sevdi. Biz de menümüze nektarini de ekledik. Bunlarla beraber suya da başlamamız gerekti. Su da içiyordu artık canım oğlum...



Bir süre böyle devam etti. Bir gün yoğurt, bir gün
meyve. Araya bayram da girince biraz sekteye uğradı. Ama bırakmadık tabi.

Sonrasında haşlama ile devam ettik. Biraz et suyu bir parça patates ve havucu süzgeçten geçirip çorba kıvamında yedik. Böylece ilk sebze çorbamızı da yedik aslında çok sevdi.

Meyve olarak şeftali ve kayısı püresi yemek oldu sonraki aşamamız. Tabi bir çay kaşığı pekmezle tatlandırıp daha besleyici hale getiriyoruz. Meyve püresi olarak nektarin-erik-pekmez üçlüsünü de denedik. Yalnız meyve pürelerinde şöyle bir hatam oldu. Yiyor seviyor diye porsiyonu büyüttüm. Bu da miniğimi zorladı ve sancı yaptı. Doktorumuz katı gıdaya geçiş sürecince bunlar olabilir dedi ve bir şurup önerdi. Onunla bu sorunu atlattık çok şükür.

Bu arada anne sütü almaya da devam etti. Hala da alıyor.

Geçtiğimiz hafta bir avuç pirinç haşladım, süzgeçten geçirdim. yoğurduna ekledim. Hem daha besleyici, hem de farklı bir tat oldu Yağız Mirza için.


Şimdi ise sebze çorbaları ve meyve püreleri ile devam ediyoruz. Tariflerimiz pek yakında burada...

Sevgiler,
Hatice



Dilerseniz Paylaşabilirsiniz