28 Temmuz 2015 Salı

Kürdan Kebabı

Yine yeni bir lezzetle karşınızdayım. Biraz zahmetli görünse de aslında pek kolay.

Malzemeler ve Yapılışı:

4 uzun patlıcan ince fileto kesilecek ve yağda kizartilacak.
400gr kiyma, 1 soğan, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber yogrulup köfte olacak ve kizartilacak.
Aşağıda görüldüğü gibi patlicanlar artı şeklinde konacak ve ortasına köfte yerleştirilip kurdanla tutturulacak, üzerine domates biber takılacak.

Tepsiye ve ya borcama dizilecek
üzerine bir kaşık tereyağ, bir kaşık salça bir su bardağı sıcak suda karıştırılıp dökülecek. 40 dakika 170 derecede pişecek.

Afiyet olsun.
Aşağıdaki resimleri fikir edinmenize yardımcı olabilir. Pişmiş hali yok fotoğraf cekemeden yedik 😃.


Sırasıyla olay budur 😃

Sevgiler,
Hatice



Dilerseniz Paylaşabilirsiniz