22 Haziran 2015 Pazartesi

Kuru Biberli Pilav Tarifi



Pilav başımızın tacı sofraların olmazsa olmazı... Hal böyle iken domateslisi, şehriyelisi falan derken bir çok çeşit pilavımız oluverdi. E ben de bir katkıda bulunayım dedim ve bir tane de ben ürettim. Belki başkaları da üretmiştir bunu çoktan ama ben aklıma geldi deneyeyim dedim. Neyse adı kuru biberli pilav :). 

Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
5 adet kuru biber
1 küçük konserve kutusu mısır
Yarım soğan
6-7 dal maydonoz
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Kimyon, tuz

Biberleri sıcak suda 1 saat kadar bekletiyoruz, diğer tarafta pirinci de sıcak suda bekletiyoruz. Pilav tenceresine yağı koyuyoruz, ardından çok iyi kıyılmış soğan yağda kavruluyor. Sonra biberleri doğrayıp ekliyoruz, hemen ardından mısırı da ekleyip tereyağında malzemeleri çeviriyoruz. Pirinci ve baharatları ekleyip pirinç kavrulana dek karıştırıyoruz. 2 su bardağı kaynamış suyla pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilavımıza maydonozu ekleyip harmanlıyoruz. Pilavımız servise hazır.

Afiyet olsun...










Dilerseniz Paylaşabilirsiniz