21 Haziran 2015 Pazar

Evde Tavuk Beyti



Malum ramazan yeni tarifler gerek :) dedim ve sizlerle evde yaptığım tavuk beytiyi paylaşmak istedim.

Malzemeler:
3 adet kalçalı but
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
Karabiber, kimyon, tuz

Butlar düdüklüde iyice haşlanır. Kemikleri ayrılır. Tavuk soğumadan tereyağ ve baharatlar eklenir. Yağ eriyene kadar karıştırılır. Kaşar rendesi de ilave edilir. Yufka tek kat olarak serilir.
Tavuğun yarısı konulur ve sarılır. Diğer yufkaya da aynı işlem yapıldıktan sonra bir tepsiye konulur ve 1 saat dolapta dinlendirilir. Ardından iki parmak kalınlığında kesilir. Kızdırılmış tost makinesine dizilir ve pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla servis edilir.

Son hali yoğun ilgi sebebiyle çekilemedi :)

Afiyet olsun.


















Dilerseniz Paylaşabilirsiniz